recept Oma's soulwarmer! - Stoofpotje - Niemand doet het zoals oma 😊 🥰
👇👇
600 g soepgroen (radijs, peterseliewortel, selderij, prei)
2 Uien (s)
1 beenschijf(s) van vee (ca. 750 g)
2 laurierbladeren
1 tl zwarte peper, beetje zout
200 g noedels, soepnoedels (bv. B. kleine schelpennoedels)
1 pakje bieslook
Voorbereiding:
De soepgroenen schoonmaken. Schil radijs, peterselie en selderij. Groenten 1 cm hoge blokjes. Prei schoon maken, lengte doormidden snijden, afspoelen en ook 1 cm lange blokjes rollen. Zet de helft van de soepgroen en de prei bedekt opzij. Uien ongeschild door de helft gesneden.
Doe het plakje been, uien, de andere helft van de soepgroenten, laurierblaadjes en peperzaadjes in een grote pot. Voeg 2 I koud water toe en kook bedekt. Voeg 1 klontje TI-zout toe en kook 2 uur op zachte hitte.
Haal vlees uit de bouillon en leg het opzij. Bouillon door een zeef in een pot gieten. Zet soepgroen opzij en voeg prei toe. Kook bedekt en laat 10 minuten koken op zachte hitte.
Voeg noedels toe en kook in bouillon volgens verpakkingsinstructies. Ondertussen het vlees van het bot af snijden. Pezen en vet eruit halen. Dil het vlees 2 cm hoog en stop het in de bouillon. Bieslook in zachte broodjes. Mogelijk soep, kruid het en bestrooi het met bieslook.
👇👇
600 g soepgroen (radijs, peterseliewortel, selderij, prei)
2 Uien (s)
1 beenschijf(s) van vee (ca. 750 g)
2 laurierbladeren
1 tl zwarte peper, beetje zout
200 g noedels, soepnoedels (bv. B. kleine schelpennoedels)
1 pakje bieslook
Voorbereiding:
De soepgroenen schoonmaken. Schil radijs, peterselie en selderij. Groenten 1 cm hoge blokjes. Prei schoon maken, lengte doormidden snijden, afspoelen en ook 1 cm lange blokjes rollen. Zet de helft van de soepgroen en de prei bedekt opzij. Uien ongeschild door de helft gesneden.
Doe het plakje been, uien, de andere helft van de soepgroenten, laurierblaadjes en peperzaadjes in een grote pot. Voeg 2 I koud water toe en kook bedekt. Voeg 1 klontje TI-zout toe en kook 2 uur op zachte hitte.
Haal vlees uit de bouillon en leg het opzij. Bouillon door een zeef in een pot gieten. Zet soepgroen opzij en voeg prei toe. Kook bedekt en laat 10 minuten koken op zachte hitte.
Voeg noedels toe en kook in bouillon volgens verpakkingsinstructies. Ondertussen het vlees van het bot af snijden. Pezen en vet eruit halen. Dil het vlees 2 cm hoog en stop het in de bouillon. Bieslook in zachte broodjes. Mogelijk soep, kruid het en bestrooi het met bieslook.
recept Oma's soulwarmer! - Stoofpotje - Niemand doet het zoals oma 😊 🥰
👇👇
600 g soepgroen (radijs, peterseliewortel, selderij, prei)
2 Uien (s)
1 beenschijf(s) van vee (ca. 750 g)
2 laurierbladeren
1 tl zwarte peper, beetje zout
200 g noedels, soepnoedels (bv. B. kleine schelpennoedels)
1 pakje bieslook
Voorbereiding:
De soepgroenen schoonmaken. Schil radijs, peterselie en selderij. Groenten 1 cm hoge blokjes. Prei schoon maken, lengte doormidden snijden, afspoelen en ook 1 cm lange blokjes rollen. Zet de helft van de soepgroen en de prei bedekt opzij. Uien ongeschild door de helft gesneden.
Doe het plakje been, uien, de andere helft van de soepgroenten, laurierblaadjes en peperzaadjes in een grote pot. Voeg 2 I koud water toe en kook bedekt. Voeg 1 klontje TI-zout toe en kook 2 uur op zachte hitte.
Haal vlees uit de bouillon en leg het opzij. Bouillon door een zeef in een pot gieten. Zet soepgroen opzij en voeg prei toe. Kook bedekt en laat 10 minuten koken op zachte hitte.
Voeg noedels toe en kook in bouillon volgens verpakkingsinstructies. Ondertussen het vlees van het bot af snijden. Pezen en vet eruit halen. Dil het vlees 2 cm hoog en stop het in de bouillon. Bieslook in zachte broodjes. Mogelijk soep, kruid het en bestrooi het met bieslook.
0 Комментарии
0 Поделились